Hur går det till att köpa lägenhet i Spanien?

Skillnaden mellan att köpa lägenhet i Spanien (eller hus) mot i Sverige är ganska stor. Det är inte bara språk, kultur, skatter och lagar som skiljer sig åt. Även själva köpprocessen ser annorlunda ut mot den sedvanliga som vi är vana med från Sverige. Som köpare kan man förbereda sig på olika sätt inför sitt köp genom att läsa på hur själva köpet går till, ordna med den dokumentation som krävs och förbereda lånelöfte etc. innan man åker till Spanien och tittar på bostäder.

Självklart är det en fördel med en väl förberedd köpare på plats men många gånger så har man börjat sin resa mot sitt drömboende i den andra änden och hittat sin drömbostad först och därefter kommer frågorna och funderingarna hur man gör för att köpa en bostad i det nya landet och vad det kostar.

Oavsett om ni tänker flytta till Spanien eller köpa ett semesterboende gör vi på Serneholt Estate en stor skillnad. Vi har de rätta kontakterna med juridiska ombud, banker, hantverkare och andra lokala aktörer i Spanien som kan hjälpa er när ni väl hittat er rätta bostad så att köpet går tryggt till så att ni kan lägga fokus på att göra drömmen verklig!

Vi erbjuder alla kunder en kostnadsfri genomgång av hur ett köp går till via telefon eller på plats på vårt kontor och självklart tar vi fram och erbjuder er de bästa visningarna på de hetaste lägenheterna och villorna helt utan kostnad när ni väl är redo. Föredrar ni så kan ni givetvis söka på egen hand bland vårt stora urval av fastigheter till salu i Spanien.

Vår erfarenhet som auktoriserad mäklare i Sverige och med vår erfarenhet av den Spanska fastighetsmarknaden erbjuder Serneholt Estate en lyckad och trygg affär.

Varmt välkomna att kontakta oss redan idag!

 

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende i Spanien

FYLL I FORMULÄRET NEDAN SÅ BÖRJAR VI LETA EFTER DITT NYA HEM!

Ditt namn *

Din e-post *

Ditt telefonnummer *(glöm ej landsnummer)

Jag söker:*
LägenhetVillaRadhus (Townhouse)PenthouseFinca

Antal Sovrum:*
Studio1 +2 +3 +4 +

Övriga önskemål. Område - Läge etc!Köpa hus eller lägenhet?

Köpa hus Marbella, Spanien

Frågan är – ska du köpa ett hus eller en lägenhet när du köper din bostad i Spanien?

Svaret beror förstås på många saker, men här är några faktorer som talar för det ena eller andra alternativet:

När ska jag:

Köpa lägenhet Spanien

  • Du vill ha något lättskött (du slipper leja en trädgårdsmästare som räddar dina plantor när du är borta, fasader och mycket annat sköts av administrationen)
  • Du vill ha större pool (ofta har de gemensamma pooler som oftast är större än privata pooler för hus)
  • Du gärna får nya bekantskaper på plats
  • Du vill vara nära centrum (även om det finns undantag är det svårare att hitta hus än lägenheter till salu nära centrum)
  • Din budget inte räcker till ett hus (självklart finns det dyra lägenheter, men behöver du komma ner i budget kan det löna sig att titta på lägenhet istället för hus)

Köpa hus Spanien

  • Du gillar att ha enskildhet
  • Du behöver större ytor (finns stora lägenheter också men i allmänhet har man mer utrymme i husen)
  • Du gärna kommer iväg från stadens ljud och stress
  • Du vill kunna styra över underhåll och anpassningar (i en lägenhet styrs du ofta av comunidaden som t.ex. kan avgöra hur en AC-anläggning får installeras etc)
  • Budgeten har utrymme till ett hus

Ifall du trots ovanstående är osäker på om det är ett hus eller en lägenhet som gäller för dig, utgå istället från din budget och krav på antal rum, pool, utsikt mm. Gör en sökning på aktuella hus och lägenheter till salu och se vad som erbjuds. Sedan är du alltid välkommen att ringa oss på +34 951 560 933 eller maila för att ordna med visningar eller för att få råd.